Informatie thuisleren/thuiswerken

Beste collega’s en leerlingen,

Het Mondial College zal op onderstaande manier invulling geven aan de mogelijkheid tot lange afstandsleren en het samenwerken tussen collega’s en leerlingen.

We bieden het volgende aan:

Digitaal lesgeven (docenten en leerlingen)

  • Magister.ME > In de elektronische leeromgeving Magister.me kunnen leerlingen hun studiewijzer en digitale lesboeken inzien en aanvullende informatie en materialen vinden. Daarmee kunnen leerlingen voor het grootste gedeelte zelfstandig verder werken.
  • Teams > Door het gebruik van Microsoft Teams (Office 365) kunnen leerlingen en docenten digitaal bij elkaar komen voor vragen en uitleg. Om bij elkaar te kunnen komen en te werken in Teams zijn een aantal instructievideo’s gemaakt die uitleg geven over hoe het werkt. Daarna kun je aan de slag.
     

Digitaal samenwerken (docenten, ondersteunend personeel en leerlingen onderling)

  • Teams > Door het gebruik van Microsoft Teams (Office 365) kunnen leerlingen onderling en docenten onderling digitaal bij elkaar komen. Je kunt één op één of in groepsverband overleggen en samenwerken. Ook kunnen afdelingsleiders digitaal overleg plegen met de sectieleiders en de sectieleiders met de sectieleden. Zie hiervoor de al genoemde instructievideo’s hieronder.  


VO-Content en examensite
Als school hebben we ook de beschikking over VO-Content, inclusief de examenlicentie. Leerlingen en collega’s kunnen inloggen met hun Magisteraccount. Dit is speciaal bedoeld voor onze examenleerlingen. Je kunt daarvoor gaan naar: www.eindexamensite.nl 

 

Instructievideo’s

Werken met Teams via de Windows 10 desktop:

 

 

 

Werken met Teams via de browser:

 

Instructievideo's - locatie Meeuwse Acker