Belangrijke weetjes!

Locatie Leuvensbroek


Beste leerling van het Mondial College,

Via 'informatie over mijn schooljaar' aan de rechterkant ga je naar jouw informatie zoals bijvoorbeeld de PTA/PTO, maar ook informatie over de iPad en het jaarrooster.

d.d. 08-06-21: Tijdpad afronding Centraal Examen Eerste Tijdvak
Klik hier voor de brief.

d.d. 12-04-21: Informatie cito-metingen
Klik hier voor de brief over cito-metingen in de komende drie weken.

d.d. 04-03-21: Informatie examenkandidaten
Klik hier

d.d. 12-01-21: Faalangsttraining
Faalangst is een veel voorkomend probleem bij jongeren. Druk om te presteren of laag zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je niet lekker in je vel zit. Spanning voor toetsen, presentaties en het examen leveren dan slapeloze nachten op of uitstel gedrag, ziek worden en misschien zelfs wel blackouts tijdens een toets. Of misschien ben je zo perfectionistisch dat er naast school bijna niets anders meer lijkt te bestaan.

Via je mentor heb je er vast al over gehoord, na de kerstvakantie starten de faalangstreductietrainingen weer. Wanneer je meedoet met de training krijg je via verschillende werkvormen handvatten om de spanning de baas te worden. De trainers, Marga van der Heide in de onderbouw en Catuja Buruma in de bovenbouw, en de andere leerlingen in de groep helpen je om  te leren hoe je met faalangst om kan gaan.

Wat ga je dan precies doen?
In de trainingen komen veel verschillende oefeningen aan bod die je misschien af en toe flink uit je comfort zone halen. Maar dat is juist goed! Je oefent hoe je zenuwen en negatieve gedachten om kan zetten naar positieve gedachten, hoe je kan ontspannen en hoe je je goed kan concentreren, ook zelfreflectie is daarbij een belangrijk onderdeel.

Willen jij of je ouders er meer over weten? Stuur dan een mailtje naar: marga.vanderheide@mondialcollege.nl (onderbouw) of catuja.buruma@mondialcollege.nl (bovenbouw). Blijf er niet mee rondlopen, aan faalangst is echt wat te doen!

-

d.d. 12-01-21: Rots en watertraining
In week 5 gaan we vol trots weer starten met de Rots & Water training. De training zal plaatsvinden binnen een
MC-uur. Wat houdt Rots en Water in?
Je krijgt trainingen om fysiek en mentaal sterker te worden. Weerbaarheid, sociale vaardigheden, balans, kracht en rust worden aangeboden in individuele opdrachten en samenwerkingsopdrachten. Het zijn rustige, maar ook sportieve oefeningen waar het gaat om jezelf en de ander! Is het iets voor jou? Jouw ouder/verzorger kan je aanmelden via jouw mentor voor periode 3 en 4. 

d.d. 01-10-20: Lyceo
Vindt uw kind het thuis lastig om zelfstandig aan de slag te gaan? Of heeft uw kind moeite met het plannen van het huiswerk? Huiswerkbegeleiding van Lyceo kan hierbij helpen. Dit is er om de studievaardigheden aan te leren en te verbeteren, zodat de leerling meer vrije tijd, minder stress en vaak betere prestaties haalt op school. Lyceo biedt vanaf 01-10-2020 dagelijks huiswerkbegeleiding van 14:00 tot 17:30 uur.
Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles bekijk onze website of neem contact op met Doris Langeveld (vestigingscoördinator) op +31630038907 of Doris.Langeveld@lyceo.nl

Heb je nog vragen?

 

Stuur dan een mailtje naar: contact@mondialcollege.nl