Bijles & Huiswerktoezicht (HWT)
Bijles
Voor leerlingen die vast dreigen te lopen is er op beperkte schaal de mogelijkheid om bijles te volgen. In klas 1 en 2 worden bijvoorbeeld bijlessen begrijpend lezen aangeboden. In klas 1 krijgen leerlingen met een grote rekenachterstand bijlessen rekenen/wiskunde. In de bovenbouw worden bijlessen tekst verklaren gegeven.

De bijlessen worden gegeven door een vakdocent. De criteria om voor bijles in aanmerking te komen zijn bij de bijlesdocent en de mentor bekend.

Tutoring
Naast bijles door een vakdocent hebben we een tutoring-systeem waarbij leerlingen uit de bovenbouw kunnen worden ingezet om andere leerlingen bijles te geven. Via de mentor of teamleider kan deze behoefte worden aangegeven. Aan deze service zijn kosten verbonden: €3,50 per lesuur en €4,50 per uur (Dit bedrag komt geheel ten goede aan de tutor).
Voor meer informatie over tutoring klik hier

Huiswerktoezicht
Huiswerktoezicht is bedoeld voor leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3 die thuis niet in de gelegenheid zijn om in rust (onder toezicht) hun huiswerk te maken. Het HWT vindt plaats in het studiehuis op de bovenverdieping. De ruimte en de faciliteiten zijn er voor de leerlingen zodat ze ongestoord huiswerk kunnen maken.
Het is dus geen vorm van huiswerkbegeleiding en/ of bijles.
Meer informatie en om huiswerktoezicht aan te vragen: klik hier.