International Business College (IBC)
Kom je van een andere school en wil je je aanmelden voor het IBC? Klik hier.

We zijn er trots op dat het IBC na twee jaar gegroeid is van 20 naar 112 leerlingen. Momenteel volgen 54 leerlingen de IBC opleiding in leerjaar 4 en 5 havo. Al 58 leerlingen van de 3 en 4 mavo klassen volgen de mavo- business variant. De 20 leerlingen van de eerste IBC-klas hebben afgelopen schooljaar hun IBC-diploma behaald!

IBC op basis van 20-80learning
Het International Business College werkt volgens de methode 20-80learning. 20-80learning Houdt in dat iedere leerling de mogelijkheid krijgt om de reguliere opleiding te doen in 80% van de tijd. In de overige 20% volgt de leerling één dag in de week een geheel ander programma. Ondernemendheid, vervolgstudie, competentieontwikkeling en de toepassing van een of meer moderne vreemde talen zijn daarbij van groot belang. Het doel is dat de leerling uitgedaagd wordt om beter te presteren, om ondernemendheid te genereren en om tot een passende keuze te komen in het hbo.

Waarom IBC?
Ondernemerschap wordt van groot belang gezien voor economische groei. De Europese Commissie definieert ondernemerschap als volgt: ‘Onder ondernemerschap wordt iemands vermogen verstaan om ideeën in daden om te zetten. Het omvat creativiteit; innovatie en het nemen van risico’s, alsook het vermogen om te plannen en projecten te beheren om doelstellingen te verwezenlijken’. Het IBC streeft deze doelen ook na en begeleidt jou in de ontwikkeling hiervan. De ministeries van OCW en EZ ondersteunen het IBC. 

• International wordt gebruikt, omdat ondernemen steeds internationaler wordt. Je ontvangt naast het gebruikelijke taalonderwijs een meer op handel gericht taalonderwijs. Bovendien doe je mee aan internationaliseringprojecten.
• Business staat voor handel in het algemeen. Je krijgt bijvoorbeeld lessen psychologie, verkoop, marketing  en je start in groepjes eigen ondernemingen.
• College betekent vaak : geen klassieke schoolsituatie: er zijn veel flexibele activiteiten in de vorm van stages, excursies, workshops, lezingen en modules.

IBC in klas 1 en 2
Volgend jaar, het schooljaar 2018-2019, gaan we starten met IBC-projecten in klas 1 en 2. Er zijn ook plannen om op het VWO te starten met een IBC-variant waarin research een grote rol zal gaan spelen.

Enige school in Nijmegen
Het Mondial College is de enige school in Nijmegen die het IBC aanbiedt.
Als je de IBC-opleiding naar behoren afrondt dan krijg je van het ministerie van economische zaken een IBC- diploma naast je reguliere havo-diploma. Dus: IBC: Trek het succes naar je toe!

Voor verdere info: Kijk op www.20-80learning.nl of neem contact op met de manager IBC van het Mondial College Ruud Arts via dit emailadres. Download onze brochure.De huidige IBC-klas 2015-2016


International Business College (IBC)
Collapse All Expand All

d.d. 21 maart 2016: ouderavond 31 maart 2016:
Klik hier
d.d. 31 maart Invitation aandeelhoudersvergadering 31 maart 2016:
Klik hier.
d.d. 12 april 2016: aandeelhoudersvergadering IBC:
Klik hier.
d.d. 21 juni 2016: Eerste netwerkbijeenkomst IBC Business vereniging:
Klik hier

21-04-16
De leerlingen van ons IBC hebben de businessplannen van hun bedrijfjes gepresenteerd bij de Rabo Bank in Nijmegen. Bedrijvenadviseurs van de Rabo Bank, Claire Persant Snoep en Micha Hoekstra, beoordeelden de presentaties en de producten van de bedrijfjes. Ze waren over het algemeen tevreden, gaven aan wat er nog ontbrak en verbeterd moet worden aan de plannen. Verder gaven zij vanuit hun praktijkervaring  handige tips aan de leerlingen, die zij bij de fase die nu aanbreekt, het verder in de markt zetten van de bedrijfjes en de verkoop van hun producten, zeker goed kunnen gebruiken.

Claire en Micha van de Rabo Bank, heel erg bedankt weer voor jullie medewerking!
[Ruud Arts]

25-02-16: Brugklassers helpen IBC-leerlingen met hun bedrijf!
Leuk om te zien dat de brugklassers Klaas Muller, Thomas Tamrouti en Emy Mulder uit klas 1at1 leerlingen uit de IBC-klas konden helpen met hun bedrijfje. De leerlingen van de IBC-klas van het bedrijfje HKSN Junior company zijn gespecialiseerd in decoratie artikelen, voorzien van spreuken in trendy jongerentaal. Lastig was het voor hen om deze spreuken te bedenken en verzamelen. En de leerlingen uit 1at1 hebben voor hun IBC-actie voor de stichting Kinderdroomwens nou net kaartjes verkocht, voorzien met allerlei spreuken, die ze zelf bedacht hebben en verzameld op het internet. Gelukkig waren ze bereid hun spreuken te delen. Op de foto zie je de brugklassers in gesprek met het bedrijfje in onze prachtige IBC-ruimte. Emy, Klaas en Thomas, namens het IBC, enorm bedankt voor jullie hulp!
[Ruud Arts]

   

29-01-16: Afgelopen week brachten leerlingen van de Gesamtschule Walsum, onze uitwisselingspartner, een bezoek aan de leerlingen van het IBC. Lees hier het hele bericht.

19-02-16: Zakelijk Frans in het IBC:
Stefan Aspers en Stef Mertens van het bedrijf Movico hebben in de module Français des affaires van mevr. Damen een zeer leerzaam gastcollege gegeven aan onze IBC-leerlingen. Lees hier het volledige bericht!

04-03-16: Vergelijking resultaten IBC-reguliere 4H
Paul Rosenmöller zei bij de opening van het IBC dat hij had gehoord dat de IBC'ers het beter doen dan de ‘gewone’ havist. Dat klopte in trimester 1 en dat klopt nog steeds. Het verschil is ietsje kleiner geworden, maar de IBC-leerlingen doen het nog steeds bij de meeste vakken beter.


Download hier onze brochure 

Rosenmöller opende International Business College, klik hier.

Foto's IBC
Zoeken Tags