4 VWO

Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB)

Voor LOB hebben wij gekozen voor Yubu. Yubu biedt elke leerling een eigen planning met opdrachten specifiek gericht op zijn uitdagingen. Zo werkt de leerling gericht aan het eigen portfolio waar zelfbeeld en opleidingsbeeld samenkomen. Op deze manier spelen we met Yubu in op het gegeven dat sommige leerlingen al een scherp beeld van hun toekomst of zelfbeeld hebben, terwijl anderen nog geen enkel idee hebben.

Naast klassikale themalessen, tests, individuele opdrachten en groepsopdrachten biedt Yubu 16 educatieve LOB spellen. Om leerlingen extra te motiveren maakt Yubu gebruik van gamification in het online platform.
De resultaten van alle opdrachten zijn de basis voor evaluatie en reflectie.

Vanaf het vierde leerjaar van vwo werken leerling toe naar het diploma. Naast de schoolvakken moet de leerling ook tijd inruimen voor loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB). De leerlingen bereiden zich voor op een keuze van een vervolgstudie. De mentoren begeleiden dit proces en volgen de leerling. Ze worden ondersteund door de decaan.

LOB-activiteiten zijn: 
4 VWO-dag, Kennismaken met Radboud Universiteit Nijmegen. Het programma bestaat uit een presentatie met studentenforum, een college en een rondleiding over de campus.
VHON (Voorlichting Hoger Onderwijs Nijmegen). Zie voor meer informatie: www.vhon.nl.
Bezoeken open dagen Hoger Onderwijs. Zie voor een overzicht van deze open dagen de startpagina van vwo.