Agenda

Klik HIER voor de actuele agenda en jaarrooster.

Lindenholt Actueel
xml

Schade aan iPad

Beste ouder(s) / verzorger(s) & leerling, graag willen wij nogmaals onder de aandacht brengen dat het noodzakelijk en tevens verplicht is om schade aan de iPad te vermelden via het daarvoor bestemde schadeformulier (dit is te vinden op www.mondialcollege.nl / Leuvensbroek / leerlingen /  iPads / Reparatie & verzekering). De verplichting hiertoe is terug te vinden in de door de ouder(s) / verzorger(s) ondertekende huurkoopovereenkomst. Nog te vaak constateren wij schade aan de iPad terwijl deze niet is gemeld. Graag uw aandacht hiervoor.

18-09-14 / [de directie] 

Lees meer..


Nieuw basisrooster
Maandag 22 september start een nieuw basisrooster voor de volgende klassen: 1HAt2, 1TH1, 1TH2, 2HA1, 2TH, 3H2, 3H3, 4A2, 4T.Fa1, 4T3 en 5H.MaW6. Check je rooster op de site in week 39.

Lees meer..


Pauze en park

Beste leerlingen, achter de school ligt een groot omzoomd park dat we toegankelijk willen maken voor jullie. De leerlingenraad heeft dat al vaker als wens uitgesproken. Binnen de ouderraad is dit thema ook besproken en enthousiast ontvangen. We willen komende tijd uittesten of het een goed idee is om het park open te stellen. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie deze mogelijkheid positief oppakken. Wel maken we een  aantal afspraken met elkaar. Lees verder ... 

Lees meer..


Klas 2 gaat deze week naar het Aquaparx bij de Berendonck!

Bij de start van dit schooljaar hebben we de introductie-activiteit bij de Berendonck moeten uitstellen vanwege het slechte regenweer op dinsdag 26 augustus. De prachtige weersvooruitzichten voor woensdag en donderdag aanstaande hebben ons doen besluiten deze activiteit voor klas 2  op deze dagen tijdens schooltijd in te halen! Lees verder ... 

Lees meer..


Terugblik ouderavonden klas 1 &2

We hebben de afgelopen week twee drukbezochte ouderavonden achter de rug! Mede namens de mentoren zeggen we dat het fijn is dat zoveel ouders betrokken zijn bij de school en hun kind. Goed om te horen dat heel veel kinderen een prima start hebben gemaakt op het Mondial College. Ook goed om te horen dat de ‘bruggers’ thuis flink moe zijn, nog moeite hebben met plannen van huiswerk en soms stressen door al het nieuwe dat op hen afkomt. We gaan samen voor een succesvol jaar! 

12-09-14 / [KanP / WisH]

Lees meer..


26 en 27 september 2014: Onderwijsbeurs Zuid, Eindhoven

Zeer compleet aanbod! De beurs toont een compleet, landelijk aanbod aan opleidingen op zowel mbo- en hbo-niveau als universiteiten uit binnen- en buitenland. Dit aangevuld met particulier onderwijs en randzaken waar studenten mee te maken krijgen. Je kunt kennis maken met een veelzijdig aanbod van onderwijsinstellingen én leerwerkbedrijven op zowel mbo-, hbo- als wo-niveau, onder één dak. Schrijf je nu hier in! Check verder nog meer decanennieuws door op de banner aan de rechterkant te klikken!

Lees meer..


Gmail voor leerlingen

Inmiddels is voor iedereen de Google omgeving gereed en dus ook je Gmail adres van school: voornaamachternaam@edu.mondialcollege.nl Let op: geen punt tussen je voor- en achternaam. 

Lees meer..


Nieuw logo Mondial College
Klik voor de presentatie van ons nieuwe logo rechts op het filmpje!

Lees meer..


Verslag vlotten bouwen

Op donderdag vier september gingen de leerlingen uit klas 3A1 en 3At1 na het zevende uur op de fiets opweg naar de Berendonck. Daar aangekomen ging iedereen omkleden op de wc’s of de grote kleedkamer. Daarna naar het strandje waar het materiaal voor de vlotten al klaar stond. Lees verder ... 

Lees meer..


Herdenkingsmonument

Beste leerlingen, het zal je vast zijn opgevallen. In onze entreehal hangt sinds kort een herdenkingsmonument/kunstobject. Dit object is ontworpen door Puck Dieben, inmiddels oud-atheneumleerling. Zij heeft dit ontwerp gemaakt in het kader van haar praktijkexamen tekenen.  Het kunstobject zelf is gemaakt door Jos Perlo uit Ewijk. Het monument brengt onze  leerlingen en personeelsleden in herinnering die overleden zijn in de tijd dat zij op school zaten of werkten.

Langs deze weg wil ik Maartje Vos bedanken. Mede door haar inspanningen is dit monument gerealiseerd.

11-09-14 / [Henk Beckmann]

Lees meer..


MR5 vastgestelde notulen!

Klik hier voor MR5 vastgestelde notulen d.d. 12-06-14.

Lees meer..


Stepping Stones 5e ed 1 vmbo (t)hv –activity book A
Het boek Stepping Stones 5e ed 1 vmbo (t)hv activity book A ontbreekt helaas nog. Daarom kun je er geen gebruik van maken op de iPad. Als voorlopige oplossing kun je op deze webpagina het boek in PDF vorm downloaden.

Lees meer..


Passend Onderwijs

Vanaf 1 augustus 2014 is de wet Passend Onderwijs van kracht geworden. Voor info klik hier.

08-09-14

Lees meer..


Afspraken rondom Social Media

Graag jullie aandacht voor de afspraken rondom social media op onze school. De mentoren zullen er in de onderbouw ook in de mentorles nog aandacht aan besteden! Deze gedragscode is mede tot stand gekomen met inbreng van leerlingen (leerlingenraad) en ouders (ouderraad). Klik hier!!  

Lees meer..


Spreekuur boeken op dinsdag 23 september in het CKafee

Het SBA houdt op 23 september 2014 van 10.00u tot 13.05 een spreekuur op  school in het CKafee. Indien jij een of meerdere boeken hebt gekregen die zodanig beschadigd zijn, dat je denkt er problemen mee te krijgen bij het inleveren ervan aan het einde van het schooljaar, dan bestaat de mogelijkheid om deze boeken te laten beoordelen door iemand van het SBA. Indien je andere vragen hebt over je boekenpakket kun je die uiteraard ook stellen. Het spreekuur is zo gepland dat elke leerling in de kleine ochtendpauze en in de grote middagpauze de gelegenheid heeft om in gesprek te gaan met medewerkers van het SBA.

Lees meer..


Studentensportkaart voor eindexamenkandidaten

Beste eindexamenkandidaat! Je hebt een spannend jaar voor de boeg! Dit jaar ga je eindexamen doen en volgend jaar ga je waarschijnlijk studeren. Misschien wel aan de Radboud Universiteit Nijmegen of de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Uniek aanbod! Lees verder ...

Lees meer..


Uitnodiging ouderavonden

Klik hier voor de uitnodiging van klas 3A d.d. 15-09-2014;

Klik hier voor de uitnodiging van klas 5A d.d. 15-09-2014.

Lees meer..


Introductieboekje klas 1

Klik hier voor het introductieboekje 2014-2015.

Lees meer..


Zit je in klas 1 of 2, neem dan altijd ook een leesboek mee!

De leerlingen in klas 1 en 2 moeten ook elke dag een lekker leesboek bij zich hebben (kan ook op de IPad!). Voor het vak Nederlands moet je boeken lezen, soms ook in de les. Maar als je een v-uur hebt, moet je ook ALTIJD je leesboek bij je hebben om lekker verder te gaan lezen als je klaar bent met je huiswerk. Heb je tips nodig voor spannende, leuke, verdrietige, meeslepende of ‘coole’ boeken: vraag het je docent(e) Nederlands! De 10 belangrijkste redenen van Stichting Lezen om gewoon een lekker boek te lezen? Klik hier.  

Lees meer..


Werkzaamheden website

Achter de schermen wordt in een werkgroep nagedacht over een nieuwe vormgeving en structuur van onze website. Er vinden tussentijds ook wat aanpassingen plaats. Excuses wanneer dit leidt tot ongemakken, onduidelijkheden.

25-08-14 / [Henk Beckmann]

Lees meer..